Subscribe:

Ads 468x60px


Bölümümüzün Çeviri Yarışmasındaki Başarısı Basında..

Kırıkkale Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencisi Ergün CEYHAN, 22 Aralık 2012 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 2012 Genç Çevirmenler Yarışmasında dereceye giren ve öğrencimize 22 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen bir törenle Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sn. Egemen BAĞIŞ tarafından plaket verilmiştir. Öğrencimizin bu başarısı basında da yer almıştır..


Haberin detayında..

Avrupa Birliği Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışmasına Kırıkkale Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü adına katılan 4. Sınıf öğrencisi Ergün Ceyhan, yarışmada üstün başarı göstererek dereceye girmiş ve kendisine Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen bir törenle Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış tarafından plaket verildi.

KALİTELİ EĞİTİM
Ayrıca yarışmada dereceye giren tüm öğrenciler için Brüksel'deki Avrupa Birliği kurumlarının çeviri birimlerini kapsayan bir ziyaret programı düzenlenecektir.Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalında yapılan teşekkür programında dereceye giren 4. Sınıf öğrencisi Ergün Ceyhan’a Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhami Sığırcı tarafından plaket takdim edildi. Prof. Dr. İlhami Sığırcı Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalının (FMT) bu başarısının bölümde yıllardır sürdürülen kaliteli eğitimin sonucunda elde edildiğini ve bu başarının verilen eğitimin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

109 ÖĞRENCİ KATILDI
Ayrıca FMT’nin kurulduğu günden beri Türkiye’de ilklere imza atan bir bölüm olduğunu, ülkemizde ilk Uluslararası Çeviribilim ve Terimbilim Kurultayını Avrupa Birliği Bakanlığı Çeviri Eşgüdüm birimiyle gerçekleştiren, ülkemizde bölüme ait ilk çevrimiçi dergi olan Çeviriye İlk Adım dergisini çıkarmayı başaran, kendi bünyesinde kütüphanesi olan bir bölüm olduğunu sözlerine ekledi. AB’ye katılım sürecinde ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl 28 üniversiteden İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden olmak üzere toplam 109 öğrenci katıldı.